2021-10-05 11:13:25• hírek • Szatmár.ro

Turos Lóránd: Most különösen nagy szükség volna egy stabil, felelős kormányra

A bizalmatlansági indítvány keddi parlamenti vitáját megelőzően a Szatmár.ro Turos Lórándot, az RMDSZ szenátusi frakcióvezetőjét kérdezte, milyen forgatókönyveket lát reálisnak a kormánybuktatási kísérlet lezártával.

Turos szerint valójában bármi megtörténhet, viszont az ország számára bizonyára a koalíció visszaállítása lenne a legkedvezőbb, de az előrehozott választások lehetősége sem kizárt.

„Ha megbukik a kormány, értelemszerűen az államelnök kell nevesítsen egy miniszterelnök-jelöltet, aki parlamenti többséget kell maga köré alakítson. Viszont én egyelőre semmit nem tartok kizártnak: sem azt, hogy visszaáll a koalíció és folytatni tudjuk a munkát, de azt sem, hogy egy PNL-RMDSZ kisebbségi kormány jöjjön létre, ahogy azt sem tartom kizártnak, hogy 31 év után előrehozott választásai legyenek Romániának.

Meglátásom szerint a koalíció visszaállítása lenne a legjobb és a leghasznosabb az országnak, de jelen pillanatban a három említett fogatókönyvből bármelyiket lehetségesnek és reálisnak látom” – fogalmazott a frakcióvezető.

Kérdésünkre, hogy a parlamentben milyen a hangulat, elmondta: nem jó.

„A hangulat nem jó. Én nagyon nagy dühöt érzek. Elsősorban mert kialakult egy parlamenti többség, és néhány politikus rövidlátása miatt, saját egyéni érdeke miatt feláldoztak egy stabil többséget, ráadásul olyankor, amikor a járványhelyzet Európa szinten Romániában a legrosszabb, amikor 1500-an fekszenek az intenzív osztályon, amikor az energiaárak növekedése olyan helyzetet idéz elő, amilyen az elmúlt 30 évben nem volt még. Éppen ezért most kellene egy stabil, felelős kormány, amely ezeket a problémákat megoldja, ehelyett azt látjuk, hogy egyesek óvodásdit játszanak, sértődöznek és makacskodnak, aminek az ország fogja meginni a levét. Én borzasztóan dühös vagyok ezekre az emberekre, úgy a PNL-ből, mint az USR-ből egyaránt, mert nem voltak képesek leülni és találni egy megoldást, nem a saját problémáikra, hanem az ország problémáira” – nyilatkozta hírportálunknak Turos.

A bizalmatlansági indítvány keddi parlamenti vitája déli 12 órától veszi kezdetét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: